LASZLO MOHOLY-NAGY






Laszlo Moholy-Nagy is een overtuigd voorvechter van de samensmelting der kunsten. Zijn streven was het maken van een totaal kunstwerk. Hij geloofde dat het maken van een totaal kunstwerk een onderdeel was van het dagelijks leven.

Zijn foto's neemt hij vaak vanaf bepaalde hoogtes en benadrukt in zijn werk de natuurlijke schaduw en legt ook de nadruk op het fotograferen van texturen, structuren en vlakken.

Hij herondekt het fotogram, wat voor hem het 'schrijven met licht' weerspiegelde. In zijn fotogrammen die hij ontwikkeld met de techniek 'vintage gelatine zilverdruk' legt hij pure witten, diepe zwarten en gradaties grijs vast. Waardoor een subliem stralend en immaterieel effect wordt gecreëerd wordt. Hij vertaald dit naar optische emotie.

Naast puur en alleen met fotografie bezig te zijn houdt Laszlo zich ook bezig met de combinatie van fotografie met schilderwerk. In al zijn werk is een constante zichtbaar, de werking van licht. Zijn fotografie en schilderwerk wordt door de werking van licht zwaar beïnvloedt.

De expositie ' De kunst van het licht' van LASZLO MOHOLY-NAGY is nu te zien in het gemeente museum in Den Haag.



















0 reacties:

Post a Comment